Ny förlust för VM-värdarna

Bild: Lehtikuva/Kirill Kudryavtsev

Med bara drygt två månader kvar till premiären i hemma-VM kämpar Rysslands fotbollslandslag fortsatt i uppförsbacke.

Förlust mot Brasilien i fredags följdes av en ny förlust mot Frankrike på tisdagen – då man dessutom släppte in tre mål bakåt för tredje matchen i rad.

Frankrike vann helt rättvist på den nya arenan i S:t Petersburg med 3–1 efter två mål av 19-årige Kylian Mbappé och en läcker frispark av Paul Pogba. Mbappés tredje var också vackert – prickskjutet mellan benen på ryske hemmamålvakten Andrej Lunjov.

Fjodor Smolov gjorde tröstmålet för Ryssland som får försöka hitta självförtroende till VM via sina två sista träningsmatcher mot Österrike (30 maj) och Turkiet (5 juni).

Ryssland är utan seger i sina fem senaste matcher.

Värdnationen möter Saudiarabien i VM-premiären 14 juni. Övriga länder i gruppen är Egypten och Uruguay.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning