Ny festival till Hangö – internationella artister ska komplettera listan

Så här förväntar sig arrangörerna att det skall se ut vid Hangö sommarfest i juni. Bild: Nordic Live Productions

En ny festival arrangeras på stranden vid Hangö Casino i sommar. Klara artister för Hangö sommarfest den 16–18 juni i detta skede är bland andra Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Agents & Maustetytöt och BEHM.

Det handlar nu om en helt ny festival, Hangö sommarfest, som arrangeras av Nordic Live Productions. Till alla tre dagar säljs nu 3 000 biljetter/dag och det handlar om 18-åringar och äldre. Förköpet öppnas på fredag.

– Det har varit fint att se hur positivt inställd man har varit i den populära sommarstaden Hangö för detta evenemang från första stund. På grund av coronapandeminn har vi märkt att människor vill ha litet mindre och intimare arrangemang. Hangö sommarfest uppfyller detta önskemål, säger promotor Tommi Mäki i ett pressmeddelande.

Festivalen inleds torsdagen den 16 juni och avslutas på lördagen två dagar senare. Som konferencierer fungerar Mikko Leppilampi och Krista Siegfrids.

I det här skedet offentliggör man nio inhemska artister. Listan kommer att kompletteras med både inhemska och utländska namn.

Hangö sommarfest räknar med 3 000 besökare per dag. Bild: Mostphotos

– Festivalområdet är kanske det stiligaste i Finland. Vi satsar också speciellt på ett högklassigt mat- och dryckutbud, säger Tommi Mäki och hänvisar bland annat till att kändiskocken Hans Välimäki finns med i arrangemangen.

Hangö sommarfest marknadsförs också som Finlands sydligaste festival. Med tanke på att man bara säljer 3 000 biljetter per dag räknar man med fullt hus.

– Vi väntar hit folk från runtom i landet och på sikt också utländska besökare, säger Tommi Mäki.

Torsdag 16.6: Agents & Maustetytöt, J.Karjalainen, Arttu Wiskari, Mikko Leppilampi band.

Fredag 17.6: Antti Tuisku, BEHM, ABREU, Mikko Leppilampi band.

Lördag 18.6: Lauri Tähkä, Ellinoora, Ida Paul & Kalle Lindroth, Mikko Leppilampi band.

Övriga artister presenteras senare.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning