Ny etta bland världens flygbolag

En Airbus A380 – världens största passagerarplan – tillhörande Singapore Airlines, som utsetts till världens bästa flygbolag 2018 av Skytrax. Bild: AP/WONG MAYE-E

Qatar Airways har förlorat titeln som världens bästa flygbolag på den brittiska flygrankningssajten Skytrax årliga topplista. Enligt sajten är Singapore Airlines det bästa valet för den som vill flyga säkert och bekvämt.

Qatar Airways har förlorat titeln som världens bästa flygbolag på den brittiska flygrankningssajten Skytrax årliga topplista. Enligt sajten är Singapore Airlines det bästa valet för den som vill flyga säkert och bekvämt.Toppnoteringen är den fjärde för det singaporianska flygbolaget sedan Skytrax inledde rankningen år 1999. Överlag dominerar de asiatiska flygbolagen listan – sju av tio är stationerade i Asien. Tyska Lufthansa, på sjunde plats, är det enda europeiska flygbolaget på årets topplista.

Singapore Airlines har de senaste två åren rustat upp sin flotta med rymligare kabiner, större skärmar och rentav förstaklass-sviter med dubbelsängar i de enorma Airbus A380-planen, i syfte att konkurrera med Mellanösternbaserade flygbolag, skriver Bloomberg.

Såväl Qatar Airways som Singapore Airlines erbjuder några av världens längsta oavbrutna flygresor – förstnämnda flyger mellan den qatariska huvudstaden Doha och Auckland i Nya Zeeland, en flygning på över 16 timmar. Sistnämnda flyger den nuvarande rekordrutten – Singapore till New York, vilket tar nästan 20 timmar.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03