Matchsammandrag på video – Norges tur att bli utspelade av lejonen

Tre matcher, tre imponerande storsegrar. Lejonens inledning på VM i Danmark har varit mördande effektiv.

Efter 8–1 mot både Sydkorea och Lettland förväntade sig nog de flesta att lejonens målproduktion skulle stanna av då laget ställdes mot Norge i den tredje VM-matchen.

Men det här lejonlaget verkar inte veta hur man låter bli att skapa målchanser eller hur man är ineffektiva i målskyttet.

Precis som i de två tidigare matcherna punkterade man kampen mot Norge snabbt.

Veli-Matti Savinainens och Marko Anttilas mål i inledningen av matchen betydde att lejonsupportrarna i Herning inte fått se många spännande minuter hockey i VM i vår.

I de två första matcherna har Finlands spel handlat om Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Savinainen. Och visst lyckades trion också mot Norge. Men trion dominerade inte på samma sätt som tidigare.

I stället var det den andra NHL-kedjan som tog för sig och steg fram. Lagkaptenen Mikael Granlund har haft en motig inledning på turneringen men visade från start att han hittat sitt spel i matchen mot Norge.

Minnesota Wild-spelaren hann missa ett par mållägen innan han lyckades drämma in sitt första mål i VM då han satte 6–0 i slutet av andra perioden. Innan det hade han spelat fram till två mål, hållit lekstuga i den norska zonen och serverat sina lagkamrater med flera läckra passningar.

Slutsiffrorna mot norrmännen skrevs 7–0 och Finland har en målskillnad på 23-2 efter tre spelade matcher i VM.

Resultat

VM

Finland–Norge 7–0 (2–0, 4–0, 1–0)

Finlands målskyttar: Veli-Matti Savinainen, Marko Anttila, Teuvo Teräväinen, Kasperi Kapanen, Markus Nutivaara, Mikael Granlund, Saku Mäenalanen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03