Matchsammandrag på video – Norges tur att bli utspelade av lejonen

Tre matcher, tre imponerande storsegrar. Lejonens inledning på VM i Danmark har varit mördande effektiv.

Efter 8–1 mot både Sydkorea och Lettland förväntade sig nog de flesta att lejonens målproduktion skulle stanna av då laget ställdes mot Norge i den tredje VM-matchen.

Men det här lejonlaget verkar inte veta hur man låter bli att skapa målchanser eller hur man är ineffektiva i målskyttet.

Precis som i de två tidigare matcherna punkterade man kampen mot Norge snabbt.

Veli-Matti Savinainens och Marko Anttilas mål i inledningen av matchen betydde att lejonsupportrarna i Herning inte fått se många spännande minuter hockey i VM i vår.

I de två första matcherna har Finlands spel handlat om Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Savinainen. Och visst lyckades trion också mot Norge. Men trion dominerade inte på samma sätt som tidigare.

I stället var det den andra NHL-kedjan som tog för sig och steg fram. Lagkaptenen Mikael Granlund har haft en motig inledning på turneringen men visade från start att han hittat sitt spel i matchen mot Norge.

Minnesota Wild-spelaren hann missa ett par mållägen innan han lyckades drämma in sitt första mål i VM då han satte 6–0 i slutet av andra perioden. Innan det hade han spelat fram till två mål, hållit lekstuga i den norska zonen och serverat sina lagkamrater med flera läckra passningar.

Slutsiffrorna mot norrmännen skrevs 7–0 och Finland har en målskillnad på 23-2 efter tre spelade matcher i VM.

Resultat

VM

Finland–Norge 7–0 (2–0, 4–0, 1–0)

Finlands målskyttar: Veli-Matti Savinainen, Marko Anttila, Teuvo Teräväinen, Kasperi Kapanen, Markus Nutivaara, Mikael Granlund, Saku Mäenalanen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00