Ny bok avslöjar vad som sker på Tinder

Förlaget Schildts & Söderströms ger ut en bok som erbjuder tips och berättelser som anknyter till nätdejtingens spännande värld. Foto: SPT Bild:

Dejtingappen Tinder har förändrat dejtandet i så hög grad att förlaget Schildts & Söderströms ger ut en bok med tips, trix och berättelser. Boken riktar sig till alla som undrat över den populära appen.

I samband med Helsingfors bokmässa ger förlaget Schildts & Söderströms ut en bok som handlar om dejtingappen Tinder. Boken Tinderdejten innehåller tips, berättelser och terminologi.

Boken är sammanställd av redaktörerna Jonna Brander, Anna Friman, Hedda Sirén och Susanna Sucksdorff.

Varför har ni gett ut en bok om Tinder, redaktör Jonna Brander?

– Vi märkte att det i flera olika sammanhang uppstod samtal om Tinder. Folk var engagerade på olika vis, framför allt sådana som inte har egen erfarenhet, säger Brander.

Hur gjorde ni?

– Vi har tidigare gett ut två böcker som är gjorda med samma metod och som handlar om svenska språkfel i Finland. Vi öppnade en Facebooksida där vi bad om folks berättelser och det har fungerat bra.

– Det är inte lika lätt att dela med sig av dejtinghistorier, de tenderar att vara personliga, så många har velat vara anonyma.

Vem är boken riktad till?

– Alla som är intresserade av nätdejting. Det har hänt mycket inom dejting de senast femton åren och många har felaktiga föreställningar om hur det går till. Man vill gärna föreställa sig att det är grymt vilt eller sexorienterat, vilket det alls inte är i alla fall.

Hur har Tinder och andra dejtingappar förändrat dejtingen?

– Tinder gav dejtingen en omedelbarhet som inte fanns förut. Med Tinder finns möjligheten att matcha med en person och gå på dejt en timme senare. Många som förut hängde på dejtingwebbplatser tycker att Tinder gjorde det mycket lättare och snabbare, säger Brander.

Helsingfors bokmässa äger rum den 25–28 oktober.

Så funkar Tinder

Tinder är en enkel nätdejtingapp som används på smarttelefonen. Det är gratis att använda Tinder, men vill man ha extra funktionalitet så måste man betala.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning