Ny besvikelse på upploppet – Hirvonen femma efter stark skidåkning

Eero Hirvonen imponerade – men krafterna tröt på upploppet.Bild: Lehtikuva / AFP / APA / Georg Hochmuth

Eero Hirvonen stod för en imponerande upphämtning i normaldistansen i nordisk kombination i Val di Fiemme – men lyckades inte ta sig upp på pallen.

Hirvonen hoppade 118 meter i backen och gav sig ut i spåret som nionde åkare. Hirvonen hade en och en halv minut upp till ledaren Jarl Magnus Riiber, men bara 27 sekunder till en pallplats.

Norska världscupledaren Jan Schmid var suverän och tog en ny seger – men bakom honom var det jämnt.

Hirvonen anmälde sig till kampen om pallplaceringarna efter stark stakning i spåret. Precis som i lagsprinten i lördags skulle allt avgöras på upploppet. Hirvonens hade inte krafter kvar och fick nöja sig med femte plats – en god placering med tanke på utgångsläget efter backmomentet.

Österrikaren Lukas Klapfer blev tvåa och tysken Fabian Riessle trea. Riiber – som ledde med 47 sekunder efter backmomentet – blev bara nia.

Arttu Mäkiaho slutade på 20:e plats och Hannu Manninen var 28:a. Ikka Herola diskades i backmomentet på grund av ett regelvidrigt hopp.

Resultat

Normaldistansen i Val di Fiemme

1. Jan Schmid, Norge, 26.19.9

2. Lukas Klapfer, Österrike, +8,0

3. Fabian Riessle, Tyskland, +8,3

4. Johannes Rydzek, Tyskland, +8,6

5. Eero Hirvonen, Finland, +8,9

...20. Arttu Mäkiaho, Finland, +1.22,5

...28. Hannu Manninen, Finland, +1.50,5

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00