Nu vet Skatteförvaltningen varför tusentals felaktiga beskattningsbeslut gick ut

I fredags uppgav Skatteförvaltningen att det handlade om 27 000 felaktiga beskattningsbeslut, men nu säger man att endast en del av de här breven är felaktiga. Bild: SPT

Det var ett tekniskt fel som orsakade massutskicket av felaktiga brev, uppger Skatteförvaltningen till nyhetsbyrån STT.

Felet finns i ett program som används av Skatteförvaltningens leverantör av utskriftstjänster, skriver STT vars nyheter bland annat Yle publicerar.

Orsaken klarnade under veckoslutet men felet är ännu inte åtgärdat.

I de felaktiga dokumenten hade personuppgifter förväxlats. I dokumenten kan det till exempel stå att man är gift med flera personer eller att man jobbar på fem olika arbetsplatser. Problemet gäller endast brev som är skickade den 6 augusti.

I fredags uppgav Skatteförvaltningen att det handlade om 27 000 felaktiga beskattningsbeslut, men nu säger Skatteförvaltningen att endast en del av de här breven är felaktiga.

– Vi är ganska säkra på att antalet felaktiga brev är betydligt färre, säger Mika Koskelo, direktör för ICT-tjänster vid Skatteförvaltningen till STT.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning