Nu räcker det med "Happy birthday"

12,4 miljoner euro. Det är vad musikförlaget Warner/Chappell ska betala för att avsluta upphovsrättsfrågan rörande en av världens mest kända sånger, Happy birthday.

Det var i september i fjol som en domare i Los Angeles satte punkt för en tvåårig tvist mellan Warner/Chappell och en rad målsägande som hävdat att Warner olovligen tjänat upphovsrättspengar på sången. Domaren kom fram till att förlaget inte har något upphovsrättsskydd för sången, och att målsägandena därmed oriktigt krävts på pengar.

I nya dokument som lämnades in till domstolen i början av veckan framgår att målsägandena sammanlagt betalat 12,4 miljoner för sången, pengar de nu ska få tillbaka.

Förlikningen börjar dock inte gälla förrän domaren formellt godkänner den, vilket väntas ske i mitten av mars, skriver The Guardian.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39