Nu kommer R2-D2 som ett brev på posten

Några kända figurer från "Star wars" blir frimärken i Storbritannien. Bild: Royal Mail

Med bara drygt tre månader kvar till premiären för den nya Stars wars-filmen The last jedi presenterar det brittiska postföretaget Royal Mail en ny serie frimärken med inspiration från fjärran galaxer, skriver NME.

Frimärkena har motiv i form av kända figurer från Star wars-filmerna som Chewbacca, robotarna R2-D2 och C3-PO med flera. Konstnären bakom bilderna är Malcolm Tween, som även tog fram en liknande serie åt Royal Mail för två år sedan.

Star wars: The last jedi har världspremiär i december.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54