Nötiga köttbullar

Thailändska köttbullar med jordnötssås i ett förenklat recept. Bild: TT

Det är lätt att drömma sig bort till värme och sol. Med thailändska köttbullar och jordnötssås kan man göra resan i fantasin vid sitt eget köksbord.

Thailändska köttbullar med jordnötssås

För 4 personer, 25 minuter

500 g fläskfärs

2 msk vetemjöl

2 msk röd currypasta

2–3 msk rapsolja till stekning

Till såsen:

1 msk röd currypasta

4 dl kokosmjölk

1 tsk fisksås (i stället för salt)

1 dl salta jordnötter

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

Att äta till:

ris

blandad sallad

Gör så här:

1. Blanda färs och 1 matsked av currypastan och vetemjölet. Forma stora köttbullar och rulla i resterande vetemjöl. Stek i olja och låt köttbullarna snurra runt i pannan så att de får färg. Sänk värmen efter någon minut och efterstek 5 minuter.

2. Hacka jordnötterna till ett mos i matberedare.

3. Ta upp köttbullarna och klicka resterande currypasta i pannan. Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötsmos, vinäger och socker. Rör om och låt allt bli varmt, men inte mer. Slå såsen över köttbullarna och servera med ris och blandad sallad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning