Norwegian tjänar kosing på SAS strejk

Norwegians biljettpriser på vissa destinationer har nått höga höjder efter att SAS-strejken brutit ut. Bild: TT/Vidar Ruud

När SAS-planen står kvar på marken på grund av pilotstrejk höjer flygbolaget Norwegian sina biljettpriser, skriver flera medier.

Från Köpenhamn till Stockholm går en biljett under dagen på drygt 10 700 kronor (cirka 1 000 euro) och från Oslo tar bolaget 9 000 kronor (cirka 850 euro).

– Priserna styrs som vanligt efter utbud och efterfrågan. Vi upplever nu en extraordinär efterfrågan och då är det helt naturligt att priserna justeras, säger Lasse Sandaker-Nielsen, informationschef på Norwegian till E24.

Många av bolagets flighter är under helgen helt utsålda som en följd av SAS-konflikten. Och att sätta fler flyg i luften på destinationerna är inte möjligt.

– Vi har fått förfrågningar om att sätta in extraflyg, men det har vi dessvärre inte möjlighet till för vi har inte någon ledig kapacitet, säger Sandaker-Nilsen till tidningen.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning