Northug gör comeback i landslaget: "Glad att vara tillbaka"

Petter Northug lägger ner sin privata satsning för en plats i det norska skidlandslaget. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Efter fem år med träning på egen hand är Petter Northug tillbaka i det norska skidlandslaget.– Det är jag glad för, säger han.

Efter VM 2013 bröt Northug med landslaget på grund av en tvist gällande sponsorer och har sedan dess tränat i egen regi. Den senaste säsongen blev en missräkning, resultaten uteblev och han missade OS.

– Men trots motgångarna har kroppen känts bra och det har funkat på träningen och motivationen finns där, säger han.

– Jag ser på det här som en mindre utmaning. Jag kommer att vara i ett lag med typer som jag gillar, säger 32-åringen.

NRK:s skidexpert Torgeir Bjørn säger till NTB att anledningen till att Northug får en plats i sprintlandslaget är att träningen där passar honom bäst.

– Allroundlaget har väldigt stora träningsmängder. Det passar inte så bra för Petter Northug. Upplägget i sprintlandslaget är bättre för åkare som honom, Johannes Høsflot Klæbo och Finn Hågen Krogh, säger Bjørn.

När landslagstrupperna presenterades hälsades också Therese Johaug välkommen tillbaka efter sin dopningsavstängning. Det har varit frågetecken till Astrid Uhrenholdt Jacobsens framtid med tanke på hennes medicinstudier. 31-åringen har dock fått en plats i landslaget.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46