Northug förbannad efter petning

Petter Northug. Bild: Martti Kainulainen

Petter Northug är inte uttagen till världscuptävlingarna i Falun i helgen. Det betyder att den norske skidstjärnan sannolikt inte kör någon sprinttävling före VM, där han startar som regerande mästare.

– Vi får bara ställa upp med sex åkare i sprint vilket betyder att starka namn som Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad och Petter Northug inte är uttagna, säger förbundskaptenen Vidar Løfshus.

Nortug är inte nöjd med beskedet.

– Petter är inte besviken. Han är förbannad, säger tränaren Stig Rune Kveen till NRK.

– Planen var att tävla i Falun. Den rök och det är tråkigt.

Northug fick en tung start på tävlingssäsongen, vilket kan ha berott på överträning, och han stod över tävlande från början av december. Han gjorde comeback i tävlingar i Norge i helgen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning