Northug får nedtonad roll i tv-program

Petter Northug är aktuell i tv-programmet "Sverige mot Norge” i TV4. Arkivbild. Bild: Ali Lorestani/TT

Tv-programmet "Sverige mot Norge” kommer sändas som planerat i höst. Men det blir med en nedtonad roll för Petter Northug. – Det hade varit naturligt att profilera programmet tydligare med honom, säger TV2:s kanaldirektör Trygve Rönningen till sajten Kampanje.

Petter Northug är i blåsväder efter att i torsdags ha stoppats av polis under en bildfärd. 34-åringen står misstänkt för tre brott i form av fortkörning, drograttfylla och narkotikainnehav.

I höst, med start den 11 september, kommer norrmannen att synas i TV4 då han är aktuell i tv-programmet "Sverige mot Norge", i en programledarroll tillsammans med Gunde Svan. Programmet kommer att sändas både i Sverige och i Norge (TV2).

Båda mediehusen tar avstånd från Northugs handlingar och ser allvarligt på saken. Men programmet ska ändå sändas som planerat.

– Vi ser allvarligt på det som har hänt. Det är en allvarlig incident och ett oklokt agerande av Northug så vi bagatelliserar det inte genom att sända programmet, men vi ställde det emot att slänga en hel produktion. Då blev beslutet att sända programmet som planerat, säger TV2:s kanaldirektör Trygve Rönningen till sajten Kampanje.

Händelsen får likväl konsekvenser för innehållet.

– Det hade varit naturligt att profilera programmet tydligare med Northug, men vi väljer att tona ner hans roll av uppenbara skäl.

Flera stora idrottare har samarbetsavtal med skidstjärnan och många har tagit avstånd. Cykelteamet Uno-X har till exempel avbrutit sitt sponsoravtal med honom. Calle Halfvarsson och det norska volleybollförbundet, som båda har samarbeten med 34-åringen, har i stället valt att stötta honom.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning