Norska superstjärnan Brækhus sätter sina bälten på spel mot ryska – "Jag ska vara överlägsen"

Cecilia Brækhus besegrade amerikanskan Kali Reis i sin senaste match i maj. Nu ska hon upp i ringen igen.Bild: TT / AP Photo / Chris Carlson

När den norska boxningsstjärnan Cecilia Brækhus kliver in i ringen på lördag kväll är det långt från hemmaplansfördel – som hon blev bortskämd med i fjol.Nu möter hon ryskan Inna Sagajdakovskaja inför 20 000 åskådare på Olympiastadion i Moskva.

– Jag har ingen aning vad som väntar mig, och det är det som är så spännande, säger Brækhus till NTB.

Men en lite aning har hon. Åtminstone om hur det är att inte ha hemmaplansfördel. Efter fyra raka matcher i Norge 2016 och 2017 mötte 36-åringen i början av maj i år amerikanskan Kali Reis i Los Angeles.

Det blev poängseger för norskan, vilket följdes av besvikna tjut från publiken.

– Det är hennes (Sagajdakovskajas) hemmaplan, det kan man inte komma ifrån. Jag fick en liten försmak av det i Los Angeles så jag vet att jag klarar av det. Jag är inte nervös för att jag ska bryta ihop och jag har rutinen, säger Brækhus.

Cecilia Brækhus är obesegrad efter sina totalt 33 matcher som proffs. Hon är den enda boxaren i världen som innehar alla fem bälten – som samtliga sätts på spel mot Sagajdakovskaja.

Ryskan har gått sju matcher och är även hon obesegrad när hon nu går ner en viktklass för att möta norskan i weltervikt.

– Hon kommer från en viktklass över mig, och är ganska mycket större. Hon har den typiska ryska stilen, som jag ska vara överlägsen mot, men hon är stenhård. Det här är hennes hemmaplan och det kommer att bli en väldigt bra fajt, säger Brækhus.

Norskans plan är kort men tydlig:

– Jag ska göra mitt jobb och det är det.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00