Norska skidlandslaget får tänka nytt på grund av restriktionerna

Det blir en annorlunda säsongsuppladdning för Therese Johaug. Arkivbild. Bild: Annika Byrde/NTB Scanpix/TT

Inget läger utomlands förrän tidigast i oktober. Och under samlingarna fram till åtminstone augusti ska åkarna träffas i små grupper och bo hemma mellan träningspassen. Det norska längdlandslaget får tänka nytt i coronapandemin.

När den norska skideliten, med Therese Johaug och Johannes Høsflot Klæbo i spetsen, om två veckor ska ha sin första samling sker den på tre olika platser i Norge. Åkare och tränare sprider ut sig i Oslo, Lillehammer och Trondheim.

– Åkarna bor hemma, träffas först vid träningen och åker hem igen efter träningen, säger landslagschefen Espen Bjervig.

Bjervig säger att landslaget inte räknar med något läger utanför Norge förrän när de vanligtvis brukar samlas i Val Senales – vilket innebär i oktober.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning