Norska längdstjärnan långtidsskadad igen

Ingvild Flugstad Østberg när hon tränade med norska landslaget i juni. Bild: Terje Pedersen/AP

Den norska längdskidstjärnan Ingvild Flugstad Østberg har återigen drabbats av en skada.Ett brott i foten gör att hon förväntas vara borta i flera månader, det säger norske landslagsläkaren Øystein Andersen till NRK.

Skadan kommer av den belastningsskada som hållit Flugstad Østberg borta från träning sedan i mars. I juni var hon tillbaka och tränade med landslaget men nu kommer alltså ännu en skada.

– Sådana skador vittnar om att balansen i rehabiliteringen och träningen inte är optimal. Hon har varit en rehabiliteringsfas och när belastningen ökar igen, så blir man sårbar för sådana skador, säger landslagsläkaren Øystein Andersen till NRK.

– I princip kommer hon att vara borta lika länge som förra gången, det vill säga ett par månader.

Detta är en av flera tuffa motgångar för den 29-årige stjärnan som hade startförbud under början av förra säsongen på grund av hälsoskäl.

– Det här är naturligtvis väldigt tråkigt och jag kommer att göra vad jag kan för att ta mig igenom detta. Men tiden och balansen mellan träning, vila och näring inte varit optimal, säger Ingvild Flugstad Østberg i ett pressmeddelande från det norska skidförbundet.

Världscupen är tänkt att starta i Ruka den 27 november.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning