Norska landslaget utreder Northugs hån mot ledarna

Petter Northug får inte plats i den norska OS-truppen till Pyeongchang.Bild: Martti Kainulainen

Skidstjärnan Petter Northugs hån av de norska landslagsledarna på Instagram kan få konsekvenser.Norska skidförbundet utreder nu händelsen som ett personalärende, men Northugs manager säger att det bara handlar om humor.

"Det här är ett personalärende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug", skriver norska skidförbundets pressansvariga Gro Eide i ett sms till norska TV2.

Efter att ha petats till den kommande världscuppremiären i finländska Ruka, eftersom han missade Norgepremiären i Beitostølen, publicerade Northug ett ironiskt inlägg på Instagram. I inlägget "debatterar" landslagschefen Vidar Løfshus och landslagstränaren Tor Arne Hetland om huruvida de ska ha med Northug i truppen.

"Absolut inte. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskapsåkare med X-faktor", sade en av ledarna i den fiktiva dialogen.

Petter Northugs manager Are Sørim Langås tar dock inlägget med en klackspark.

– Petter har självklart inga negativa tankar om sina lagkamrater. Petter använder sig av mycket humor och självironi och jag tror att de andra åkarna i laget tar det här med ett leende. De har själva visat att de har högt i tak på sina egna konton på sociala medier, säger han till norska nyhetsbyrån NTB.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00