Norrgranns flytt till Skuru IK klar: "Nervöst och spännande"

Ellen Norrgrann lämnar Åbo för Nacka. Bild: FSC Media

Ellen Norrgrann gjorde succé i handbollsligan förra säsongen och fortsätter karriären i Nacka. – Det blir en stor omställning, säger hon.

Efter att Åbo IFK:s damlag drog sig ur FM-serien i handboll fick Ellen Norrgrann snabbt tänka om. Sjuttonåringen var på jakt efter en ny klubb och valet föll på Sverige och Skuru IK.

Kontraktet är inte undertecknat än, men Norrgrann är överens med den svenska klubben och förbereder sig på en flytt till Nacka i början av augusti. Hon fortsätter skolgången i Nacka gymnasiums andra årskurs.

– Det är nervöst och spännande, säger hon.

Norrgrann gjorde 139 mål i FM-serien förra säsongen och var den tredje bästa målskytten i grundserien. Skuru IK:s representationslag spelar på högsta nivå i Sverige, men det är tänkt att Norrgrann inledningsvis ska representera Nacka HK, som spelar på tredje högsta nivå och siktar på uppflyttning.

– Jag hoppas att det ska bli roligt och att mitt handbollsspelande ska utvecklas. Det blir kul att spela mot nya ansikten, här i Finland har jag mött samma ansikten som jag börjat lära känna.

Voutilainen peppade

En annan finländare vid namn Ellen spelar redan i Skuru: Sjundeåbördiga Ellen Voutilainen. Norrgrann är bekant med Voutilainen sedan tidigare och säger att hon kommer att bli ett stöd.

– Hon håller på att peppa mig och säger att det kommer att bli roligt. Det är jätteskönt att hon är där och känner skolan och tränarna. Hon vet hur jag känner mig.

Norrgrann vet vad hon ska förvänta sig i väst: snabbare, tuffare och bättre spel.

– Vi har haft ett litet lag i Åbo. Nu blir träningarna mycket hårdare. Konkurrensen inom laget blir större, spelet snabbare och annorlunda.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning