Norges EM-lag skakas av Mørks utspel

Sander Sagosen Bild: EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS / VALDRIN XHEMAJ

Läckta privata bilder på Nora Mørk ska bland annat ha florerat i norska herrlandslagets omklädningsrum – och handbollsstjärnan hotar med att sluta i landslaget. Utspelet skakar om de norska herrarna under EM.– Ja, det är klart, säger stjärnan Sander Sagosen.

Norges EM-lag, som möter Sverige senare i turneringen, har hamnat i fokus efter Nora Mørks utspel på tisdagen. Lagkaptenen Bjarte Myrhol var efter matchen mot Österrike tydlig med att han och landslaget stöttar Nora Mørk, men menar att norskan inte borde ha gått ut med sin kritik samma dag som herrarna skulle spela en EM-match.

På en pressträff i Zagreb gav den norske stjärnspelaren Sander Sagosen sin syn på saken.

– Vi har full respekt för Nora och det hon har gått igenom, men jag tycker att det blir lite orättvist framställt för oss i landslaget.

TT: Orättvist på vilket sätt?

– Det blir framställt som att alla i vårt lag har spritt de där bilderna, det är inte vad som har hänt, säger Sagosen.

"Ingen rolig känsla"

De norska herrarna säger att de i oktober kontaktade Mörk för att berätta att hennes telefon troligen var hackad.

– Sedan går hon ut i medierna och säger att vi har suttit och lett och skrattat åt hennes bilder, men så är över huvud taget inte fallet, säger Sagosen och menar att landslaget har påverkats rejält av skriverierna.

– Ja, det är klart, när du får förstasidor i Norges största tidning om att vi har sextrakasserat någon. Det är inte vad som har hänt och så klart påverkar det oss, det är ingen rolig känsla.

Mørk har framför allt kritiserat det norska handbollsförbundet för hanteringen av ärendet, som hon menar borde ha varit löst för länge sedan.

"Det är män från idrotten som inte har velat ge mig en offentlig ursäkt och därför tvingar ut mig i ljuset", skriver hon i ett mejl till nyhetsbyrån NTB.

Stöttas av damlandslaget

Sex kollegor från damlandslaget stöttar också Mørk i ett brev till förbundet, skriver VG.

– Vi gav uttryck för att det är väldigt synd att Nora överväger att lämna landslaget. Vi skrev också att förbundet bör komma med en ursäkt, att de tar tag i saken och ser allvaret i den, säger Heidi Løke till tidningen.

De norska herrarna möter närmast Serbien på torsdagskvällen i Zagreb. Laget ställs mot Sverige nästa onsdag, i den sista matchen i mellanrundan.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning