"Norge är ruttet" – anställd av svenska landslaget

Norges vallatrailer har alltid väckt avundsjuka bland konkurrenterna. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Sveriges nya skidvallare bryr sig inte om vad folk anser om honom.– Det skiter jag i, säger Bill Impola.

Det var för ett år sedan som skidåkaren Bill Impola skapade rubriker då han totalt sågade Norge.

– Norrmännen har ju gått ut och sagt att de ska fortsätta använda astmamedicin "i förebyggande syfte", men det är bara skitsnack. Norge är ett ruttet land, det finns inget positivt med det här, sade han till Nerikes Allehanda enligt Expressen.

Som skidåkare har Impola aldrig själv nått den absoluta toppen. Han har som bäst varit i topp tio i SM och har också några topp-tre-placeringar i Fis-lopp.

Nu har han lagt skidorna åt sidan och blivit anställd som skidvallare i det svenska landslaget, där hans bror Jack redan jobbar. Han ångar ingenting av vad han sagt förut.

– Jag är sån som person. Jag säger vad jag tycker och tänker. Jag sitter inte och gömmer mig. Jag delar med mig med mina kunskaper. Jag har hållit på med skidor i tolv års tid. Då kan jag säga vad jag tycker och tänker, säger Impola till Expressen.

Du tror inte att det kan bli sura miner från norrmännen?

– Nej, för fan. Alla säger vad de tycker. Jag bryr mig inte om de säger nåt om mig, eller pikar. Det skiter jag i, de får göra vad de vill. Det är bara idrott, det är inte så att hela världen står och faller med det.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning