Nordkalk avslutade samarbetsförhandlingarna – 163 jobb försvinner

62 jobb försvinner vid Nordkalk i Finland. Bild: Nordkalk

Samarbetsförhandlingarna på Nordkalk resulterar i att 163 jobb försvinner.

När Nordkalk inledde sina samarbetsförhandlingar i september var budet att 200 personer skulle gå. Under samarbetsförhandlingarna lyckades man dra ner antalet till 163.

– Det här är en av de största ändringarna någonsin i Nordkalks historia. Den är inte lätt att genomföra men nödvändig för att trygga Nordkalks framtid och tillväxt, liksom också framtida jobb, säger verkställande direktör Paul Gustavsson i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna ledde till en minskning med totalt 62 anställningar i Finland, 26 i Polen och 9 i de baltiska länderna. I Sverige kommer antalet anställningar att vara 23.

I Finland koncentrerades nedskärningarna till Pargas, där 25 jobb försvinner, Villmanstrand, där 21 jobb försvinner, och Sibbo där 16 jobb försvinner. Samarbetsförhandlingarna drabbade inte Vindala, Vambula eller Karleby.

Minskningen innehåller en del pensioneringar, tidsbestämda arbetsförhållanden som upphör och personer som själva valt att lämna företaget.

Nordkalks nya organisation träder i kraft den 1 november.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning