Nordjobb har ont om sökande

Svenska Sandra Svensson jobbade som vårdassistent i Forsby åldringscentrum år 2011. Bild: HBL-arkiv/Johanna Ahlstrand

Det finns ovanligt många lediga sommarjobb i Stockholm i år, meddelar det nordiska arbetsmarknadsprogrammet Nordjobb.

– Vi har arbetsgivare som erbjuder väl betalda sommarjobb, men ändå inte hittar personal. Vill man ha jobb i sommar är mitt tips att man hör av sig till oss direkt, säger verksamhetsutvecklaren på Nordjobb, Alma Sandberg, i ett pressmeddelande.

Enligt Nordjobb handlar det mest om jobb inom äldreomsorgen – närvårdare, sjuksköterskor och vårdbiträden. Det är även en stor brist på lastbilschaufförer. En del jobb finns även i turistbranschen.

– Det är viktigt att åtminstone kunna göra sig förstådd på svenska och visa att man är flexibel och inte rädd för att prova på nya saker. Har man det med sig kan vi erbjuda en sommar med arbete, bostad och sociala aktiviteter i en av Europas vackraste städer, säger Alma Sandberg.

Nordjobb förmedlar sommarjobb, bostad och fritidsprogram i ett annat nordiskt land till ungdomar mellan 18 och 28 år.

Programmet finansieras huvudsakligen av Nordiska ministerrådet, Föreningarna Norden, medverkande arbetsgivare och nationella arbetskraftsmyndigheter.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning