Nordiska motståndsrörelsen fick Trätorget – motdemonstrationen startar från Puolalaparken

Den 18 augusti i fjol knivhöggs två personer till döds i Åbo. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstrerar på Trätorget i Åbo på lördag. Motdemonstrationen Åbo utan nazister marscherar å sin sida i väg från Puolalaparken, och avslutar sin demonstration i samma park.

I onsdags rapporterade SPT att både den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och dess motdemonstranter planerar att demonstrera på Trätorget i Åbo på lördag. På lördag har det gått exakt ett år sedan terrorattacken i Åbo centrum.

– Vi tycker inte riktigt det är vettigt att båda demonstrationerna är på samma plats samtidigt, kommenterade Teijo Ristola, biträdande polischef vid polisinrättningen i Sydvästra Finland, på onsdagen.

Nu har polisen gjort slag i saken, och det är motdemonstrationen Åbo utan nazister som fått lov att planera om sin rutt. Till skillnad från sin ursprungliga plan marscherar Åbo utan nazister-demonstranterna i väg från den närliggande Puolalaparken, och avslutar sin demonstration i samma park.

Åbo utan nazister börjar klockan 11 i Puolalaparken och demonstranterna marscherar i väg en kvart senare. Enligt evenemangets Facebooksida slutar demonstrationen i Puolalaparken klockan 12.

NMR samlas å sin sida på Trätorget klockan 12 och marscherar i väg klockan 12.30. NMR har inte meddelat var och när demonstrationen slutar.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning