Nordgrens första ligamål – "Straffar räknas inte"

17-åriga Niklas Nordgren gjorde HIFK:s första straffläggningsmål den här ligasäsongen. Bild: Martti Kainulainen

Tonårssensationen Niklas Nordgren avgjorde strafftävlingen mot Ässät och bröt samtidigt en dyster svit. Före 17-åringens mål hade HIFK inte nätat en endaste gång i strafftävlingar den här ligasäsongen.

HIFK-Ässät 4–3 e str. (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)

Strafftävlingarna har inte varit HIFK:s grej den här säsongen. Före matchen mot Ässät hade HIFK förlorat fyra raka strafftävlingar – utan att göra ett endaste mål. Det krävdes en 17-åring för att få slut på den trenden. Niklas Nordgrens hade is i magen då han avgjorde som första skytt mot Ässät innan kedjekompisen Erik Thorell spikade matchen med HIFK:s andra lyckade straff.

– Nå, straffar räknas egentligen inte men i princip var det ligakarriärens första mål för mig, säger Nordgren leende.

– Ja, det var väl lagets första lyckade straff. Helt kul. Jag såg en lucka och mitt skott råkade gå in, fortsätter forwarden.

IFK-supportrarna minns Nordgren bäst från hans makalösa seniorlagsdebut då han i CHL-matchen mot polska Cracovia gjorde hattrick. I sin andra CHL-match, mot polackerna också den, stod han för poängen 1+1. I ligan har han nu spelat tolv matcher och stått för 0+1 poäng då straffmål inte räknas med i den individuella statistiken.

– Mitt eget spel var helt bra. Vi var bra i början och mot slutet men annars var det inget vidare, säger Nordgren om prestationen mot Ässät.

Nordgren fick lite på femton minuter speltid i andrakedjan bredvid Thorell och Juhani Tyrväinen. Han medverkade också i IFK:s powerplay, som funkade bra: två mål på fyra försök.

– De är bra i anfallet och sköter också försvaret. Vi producerade ett par farliga lägen, säger Nordgren om sina kedjekompisar som han jobbade med för första gången.

Segern var HIFK:s fjärde raka. Två av dem i förlängning, en på ordinarie speltid och den färskaste på straffar.

Resultat

Ligan

HIFK-Ässät 4–3 e str. (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)

HPK-Jukurit 3–2 (0–0, 2–0, 1–2)

KalPa-TPS 3–2 e förl. (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)

Kärpät-Ilves 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

Lukko-KooKoo 6–1 (3–1, 2–0, 1–0)

Pelicans-Sport 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03