Nordgrens första ligamål – "Straffar räknas inte"

17-åriga Niklas Nordgren gjorde HIFK:s första straffläggningsmål den här ligasäsongen.Bild: Martti Kainulainen

Tonårssensationen Niklas Nordgren avgjorde strafftävlingen mot Ässät och bröt samtidigt en dyster svit. Före 17-åringens mål hade HIFK inte nätat en endaste gång i strafftävlingar den här ligasäsongen.

HIFK-Ässät 4–3 e str. (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)

Strafftävlingarna har inte varit HIFK:s grej den här säsongen. Före matchen mot Ässät hade HIFK förlorat fyra raka strafftävlingar – utan att göra ett endaste mål. Det krävdes en 17-åring för att få slut på den trenden. Niklas Nordgrens hade is i magen då han avgjorde som första skytt mot Ässät innan kedjekompisen Erik Thorell spikade matchen med HIFK:s andra lyckade straff.

– Nå, straffar räknas egentligen inte men i princip var det ligakarriärens första mål för mig, säger Nordgren leende.

– Ja, det var väl lagets första lyckade straff. Helt kul. Jag såg en lucka och mitt skott råkade gå in, fortsätter forwarden.

IFK-supportrarna minns Nordgren bäst från hans makalösa seniorlagsdebut då han i CHL-matchen mot polska Cracovia gjorde hattrick. I sin andra CHL-match, mot polackerna också den, stod han för poängen 1+1. I ligan har han nu spelat tolv matcher och stått för 0+1 poäng då straffmål inte räknas med i den individuella statistiken.

– Mitt eget spel var helt bra. Vi var bra i början och mot slutet men annars var det inget vidare, säger Nordgren om prestationen mot Ässät.

Nordgren fick lite på femton minuter speltid i andrakedjan bredvid Thorell och Juhani Tyrväinen. Han medverkade också i IFK:s powerplay, som funkade bra: två mål på fyra försök.

– De är bra i anfallet och sköter också försvaret. Vi producerade ett par farliga lägen, säger Nordgren om sina kedjekompisar som han jobbade med för första gången.

Segern var HIFK:s fjärde raka. Två av dem i förlängning, en på ordinarie speltid och den färskaste på straffar.

Resultat

Ligan

HIFK-Ässät 4–3 e str. (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)

HPK-Jukurit 3–2 (0–0, 2–0, 1–2)

KalPa-TPS 3–2 e förl. (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)

Kärpät-Ilves 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

Lukko-KooKoo 6–1 (3–1, 2–0, 1–0)

Pelicans-Sport 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00