Nordeas nya årsavgifter kan uppgå till 90 euro

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Bankkoncernen Nordea planerar en förnyelse av prissättningen för sina banktjänster. Den årliga avgiften kan uppgå till 90 euro, uppger Yle.

Nordea erbjuder ett baspaket till sina kunder som använder sig av nätbanken och har eget bankkort. Paketet innehåller 1-2 kort och en månatlig avgift på 7,50 euro för tillgången till bankkoder, vilket innebär en årlig avgift på 90 euro. Den som använder sig av mobilbankstjänster klarar sig med en 4 euros månadsavgift. Ifall kunden har sitt bostadslån hos Nordea sjunker priset till noll euro.

– För största delen av våra kunder sjunker avgifterna eller så bevaras de på samma nivå. Vi vill uppmuntra våra klienter att använda sig av mobilbanken, säger Marko Mettenranta på Nordeas kommunikation i en intervju för Yle.

De nya priserna träder i kraft i början av juli. Alla Nordeas kunder får ett personligt brev med uppgifter om den nya prissättningen.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning