Nordeachef i riksdagen: Inget skattefusk via vår bank

Bild: Martti Kainulainen

Nordea tillåter inte att banken utnyttjas för arrangemang som slutar med skattefusk. Det uppgav Finlandschefen Ari Kaperi i en ovanlig riksdagssession, där han förhördes av tre olika utskott.

Kaperi uppgav att man vill ha en fortsatt diskussion i frågan och tänker kontakta alla riksdagsgrupper.

Nordea har fått mycket negativ uppmärksamhet i samband med den massiva informationsläckan från en advokatbyrå i Panama. Banken håller på med en intern utredning om vad som nämns i de läckta pappren.

Sessionen i riksdagen ordnades av finansutskottet, revisionsutskottet och ekonomiutskottet. Skatteparadis, skatteflykt och internationell skatteplanering fanns på agendan. Bland dem som hördes fanns finansminister Alexander Stubb (Saml), Kaperi från Nordea och OP-gruppens högsta chef Reijo Karhinen.

Revisionsutskottets ordförande Eero Heinäluoma (SDP) konstaterade att diskussionen kring Panamaläckan bara börjat.

– Det här kommer att leda till nya vågor under lång tid. Det här ger en skjuts framåt för alla beslutsfattare, alla parlament, att för egen del kräva tuffare regler, sade Heinäluoma. 

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning