Nokia inleder samarbetsförhandlingar – över 400 ska bort

Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari

Teknologibolaget Nokia inleder samarbetsförhandlingar som berör över 400 anställda i Finland. Målet är att minska kostnaderna med 1,2 miljarder euro.

Teknologibolaget Nokia vill skära ned kostnaderna och inleder samarbetsförhandlingar. Nokia meddelade på torsdagen att man siktar på att säga upp över 400 anställda i Finland.

Målet med nedskärningarna är att åstadkomma besparingar på 1,2 miljarder euro per år. Besparingarna hänger ihop med ett globalt synergi- och sparprogram som presenterades i samband med köpet av Alcatel-Lucent 2016.

– De planerade förändringarna är nödvändiga för att trygga bolagets konkurrenskraft på sikt. Marknaden är svår och väntas krympa. För att klara oss måste vi effektivera vår verksamhet, även i Finland, säger Tommi Uitto, Nokia Finlands chef.

Han försäkrar om att Finland även i fortsättningen är ett viktigt land för Nokia. Nokia har för närvarande kring 6 300 anställda i Finland.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00