Nokia fick sänkt kreditbetyg

Moody's sänker Nokias kreditbetyg. Bild: Pixabay

Det amerikanska kreditvärderingsföretaget Moody's sänker Nokias kreditbetyg från ett lågt betyg till ett ännu sämre.

Utsikterna för telebolaget Nokia ser inte så ljusa ut. På torsdagen justerade bolaget ner sitt resultatmål i sin kvartalsrapport, bland annat på grund av dyr utbyggnad av 5G-nätverket, låg lönsamhet i Kina och osäkerhet på den nordamerikanska marknaden.

Aktievärdet rasade på börsen på torsdagen och har fortsatt falla på fredagen och på måndagen. På måndagen meddelade Moody's att man sänker Nokias kreditbetyg från Ba1 till Ba2. Enligt Moody's är bolagets framtidsutsikter ändå stabila.

– Nokias prestation kommer att återhämta sig långsammare under 2020 än vad vi tidigare trodde. Orsaken är att nätverksbranschen har en ökad marginalpress och att det krävs ytterligare investeringar för att nå konkurrensposition inom 5G-teknologin, säger Ernesto Bisagno, analytiker vid Moody's, i ett pressmeddelande.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning