"No Trump, no KKK, no fascist USA" – amerikanska artister visar sitt missnöje mot Trump

Green Day på American Music Awards Bild: EPA/Paul Buck

Green Day ansluter sig till den växande skaran artister som kritiserar den nyvalde presidenten Donald Trump.

Det amerikanska punkbandet Green Day uppträdde på American Music Awards i söndags. Under spelningen tog de tillfället i akt att visa sin misstro mot USA:s kommande president Donald Trump. Med sångaren Billie Joe Armstrong i spetsen började Green Day skandera "no Trump, no KKK, no fascist USA."

Det är inte första gången som Green Day använder sin musik för att kommentera den amerikanska politiken. Låten American Idiot som Green Day släppte 2004 var riktad mot den dåvarande presidenten George W. Bush och kriget i Irak.

I en intervju med tidskriften Kerrang! jämförde Armstrong Trump med Adolf Hitler, skriver Fox News.

– Det värsta problemet jag ser med Trump är vilka hans följare är. Jag tycker faktiskt synd om dem. För de är fattiga, hör till arbetarklassen och har ingenting att säga till om. De är bara arga och Trump utnyttjar deras ilska.

Armstrong fortsatte sedan med att gå ännu hårdare mot Trump.

– Han sade, ni har inget val och jag är den enda, och jag kommer att ta hand om det här själv. Det är precis som Hitler, sade Armstrong till tidningen Kerrang!.

Andra artister visar sitt missnöje

För cirka en vecka sedan släppte rapparen Nicki Minaj en remix på Rae Sermmunds låt Black Beatles. Hon valde att kalla låten för "Black Barbies" i stället. I låten rappar hon " Donald Trump vill att jag ska åka hem. Jag kommer ändå att visa mig med knuten näve." Hon fortsatte sedan "Nu ber jag en bön mot alla deporteringar."

Flera artister, som till exempel Miley Cyrus, har också sagt att om Trump blev president så skulle de flytta från USA.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning