NMR-tumult utbröt i Almedalen – en kvinna skadades

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen buar ut Annie Lööf (C) under talet på Centerpartiets dag i Almedalen. Bild: Henrik Montgomery/TT

Nazisterna fortsätter att oroa under den pågående politikerveckan i Almedalen i Visby. En kvinna skadades lindrigt i en ny incident på torsdagen.

Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) samlades i dag utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen. När de vecklade ut en banderoll blev det bråk som resulterade i att en person knuffades omkull, rapporterar Aftonbladet.

– Hela gruppen hoppade på mig. Jag minns inte vad som hände sedan, om jag blev slagen eller fick en smäll i huvudet, säger kvinnan till tidningen.

– Jag är så jävla förbannad, och upprörd. Men vi tänker inte lägga ner detta och skrämmas till tystnad.

Polisen bekräftar det skedda.

– Någon försökte veckla upp en banderoll på mötet. En annan person ville hindra det här och då uppstod tumult. Personen som försökte hindra ramlade och gjorde sig illa, säger Carina Skagerlind, svenska polisens presstalesperson, till TT.

Polisen har i nuläget inte gripit någon.

Ett ögonvittne säger till Aftonbladet att hon blev slagen på armen när hon försökte hjälpa kvinnan.

– Det går på två sekunder så ligger kvinnan på marken och fem nazister omringar henne, säger ögonvittnet till tidningen.

På onsdagen greps en man i Visby misstänkt för hatbrott efter att ha misshandlat en kvinna som bar en regnbågsflagga.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning