Nissinen och Mellors till Venedig

The Object (Ourhouse). Skulptur av Nathaniel Mellors, 2010. Bild: Fredrik Nilsen

Erkka Nissinen och Nathaniel Mellors representerar Finland på konstbiennalen i Venedig 2017. Deras utställningsförslag The Aalto Natives är en installation med video, skulpturer och ett pratande ägg. Enligt juryn tar konstnärerna upp frågor om självständighet och beroende på ett uppfinningsrikt och humoristiskt sätt.

Erkka Nissinen (f. 1975 i Helsingfors) bor i New York, Helsingfors och Amsterdam och arbetar främst med videoinstallationer. Nathaniel Mellors (f. 1974 i Storbritannien) har bland annat gjort Ourhouse, en absurd dramaserie om en brittisk familj som ofta visats tillsammans med skulpturer av karaktärerna. Det här är deras första gemensamma utställning. Kurator är Xander Karskens från Nederländerna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning