Niskanens taktik lyckades

Efter en svår säsong smakade FM-guldet bra för Kerttu Niskanen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Kerttu Niskanen tog FM-guld i Kontiolax.

Niskanen lyckades bäst i det utmanande föret i Kontiolax. Hon tog FM-guld på 15 kilometer klassiskt med masstart.

– Det var intressant före, men skidorna hade både glid och fäste. Ovanpå uppförsbackarna måste vi ändå stampa med skidorna för att bli av med snön som fastnade i klistret, säger Niskanen.

Damerna började lugnt och efter 5,3 kilometer var femton skidåkare samlade inom 19 sekunder. Men efter det började farten stiga och landslagsdamerna Laura Mononen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen och Krista Pärmäkoski började rycka ifrån.

Niskanen spurtade till seger med 2,2 sekunders marginal före Pärmäkoski. AIno-Kaisa Saarinen tog sitt andra brons i den här heögen.

– Jag tog det lugnt i början och satte fart först under sista varvet. Många gånger hade jag lust att sätta fart, men jag höll fast vid min taktik.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54