Niskanen ute efter legendarisk seger

På lördag är det dags för prestigefyllda 50 km i HolmenkollenBild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Kan Iivo Niskanen erövra legendariska Holmenkollen?

Två veckor efter OS-guldet får Iivo Niskanen en gyllene chans att på nytt skriva sitt namn i historieböckerna i den legendariska femmilen i Oslo. Förra året var han tvåa, efter att ha ryckt loss tillsammans med Norges Martin Johnsrud Sundby. Men då avgjordes 50 km med klassisk stil. I år är det fri stil som gäller, vilket försämrar Niskanens chanser en aning.

I OS var Niskanen fullständigt i sin egen klass på 50 km – i klassisk stil. Fristil är ett av hans projekt för framtiden.

Förutom Niskanen deltar också Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Markus Vuorela och Lauri Gummerus på lördagens 50 km i Holmenkollen. Vuorela, 21, och Gummerus, 22, deltar för första gången i världscupen.

Krista Pärmäkoski är ute efter segern i damernas 30 km på söndag. Hon var tvåa i OS, då endast Marit Bjørgen var bättre. Men på 10 km klassiskt i Lahtis senaste söndag var Pärmäkoski starkare än Bjørgen.

Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Susanna Saapunki och Aino-Kaisa Saarinen är de övriga finländarna på 30 km. Piippo, 19, debuterade i världscupen i Ruka i november.

Världscupen i längdåkning fortsätter redan på onsdag, med klassisk sprint i Drammen. Kyllönen, Niskanen, Pärmäkoski, Saarinen, Mona-Liisa Nousiainen och Leena Nurmi representerar Finland i damernas sprint. Juuso Haarala, Ristomatti Hakola,Martti Jylhä, Toni Ketelä, Anssi Pentsinen och Lauri Vuorinen deltar i herrarnas sprint.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00