Niskanen ute efter legendarisk seger

På lördag är det dags för prestigefyllda 50 km i Holmenkollen Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Kan Iivo Niskanen erövra legendariska Holmenkollen?

Två veckor efter OS-guldet får Iivo Niskanen en gyllene chans att på nytt skriva sitt namn i historieböckerna i den legendariska femmilen i Oslo. Förra året var han tvåa, efter att ha ryckt loss tillsammans med Norges Martin Johnsrud Sundby. Men då avgjordes 50 km med klassisk stil. I år är det fri stil som gäller, vilket försämrar Niskanens chanser en aning.

I OS var Niskanen fullständigt i sin egen klass på 50 km – i klassisk stil. Fristil är ett av hans projekt för framtiden.

Förutom Niskanen deltar också Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Markus Vuorela och Lauri Gummerus på lördagens 50 km i Holmenkollen. Vuorela, 21, och Gummerus, 22, deltar för första gången i världscupen.

Krista Pärmäkoski är ute efter segern i damernas 30 km på söndag. Hon var tvåa i OS, då endast Marit Bjørgen var bättre. Men på 10 km klassiskt i Lahtis senaste söndag var Pärmäkoski starkare än Bjørgen.

Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Susanna Saapunki och Aino-Kaisa Saarinen är de övriga finländarna på 30 km. Piippo, 19, debuterade i världscupen i Ruka i november.

Världscupen i längdåkning fortsätter redan på onsdag, med klassisk sprint i Drammen. Kyllönen, Niskanen, Pärmäkoski, Saarinen, Mona-Liisa Nousiainen och Leena Nurmi representerar Finland i damernas sprint. Juuso Haarala, Ristomatti Hakola,Martti Jylhä, Toni Ketelä, Anssi Pentsinen och Lauri Vuorinen deltar i herrarnas sprint.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03