Niskanen sliten – står över femmilen

Iivo Niskanen var inte i hundraprocentig form.Bild: Niklas Tallqvist

Iivo Niskanen skidar inte mer i VM i Lahtis.

Onsdagens kanonlopp kan ha gett en lite annorlunda bild, men vet ni vad: Iivo Niskanen är bara en människa. Han medger att han inte var riktigt på hugget i herrarnas stafett, där han skidade andra sträckan.

– Jag har haft lite svårigheter efter onsdagens tävling. Under de senaste dagarna har jag bara hunnit lite lufta mig, säger Niskanen.

– Efter tävlingen tog det tre timmar innan jag ens hann äta någonting. I går (torsdag) hälsade jag på presidenten och var tillbaka på hotellet sent på kvällen. Inte den bästa uppladdningen, men det är mer ett positivt problem, säger Niskanen.

Niskanen gjorde ändå en hyfsad insats och lyfte Finland till tredje plats i stafetten. I det skedet hade Ryssland och Norge redan ryckt ifrån.

– Det var en kämpaseger.

Han beslöt dock att stå över söndagens 50 kilometer. Delvis för att han kört så få fristilslopp i vinter.

– Jag känner mig inte helt hundra och det måste man vara om man ska slåss om medaljerna. Inget annat räknas i det här skedet.

Niskanen siktar i stället på den legendariska femmilen i Holmenkollen. Det är nästa helg – och klassisk stil.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00