Niskanen och Hakola på pallen i lagsprinten – norsk dubbelseger

Iivo Niskanen och Ristomatti Hakola tog en tredjeplats i den klassiska lagsprinten. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Två norska lag stoppade Iivo Niskanens och Ristomatti Hakolas planer på att ta hem lagsprinten i Lahtis. Hakola förlorade i spurten med minimal marginal.

Herrarnas lagsprint har pekats ut som en klar chans till medalj i VM i Seefeld. I genrepet tog tilltänkta VM-duon Iivo Niskanen och Ristomatti Hakola en pallplats.

Hakola hade en andraplats på gaffeln i den klassiska lagsprinten i Lahtis, men fick se Eirik Brandsdal spurta förbi på upploppet. Hakola förlorade duellen med sex hundradelar.

Det norska förstalaget med Emil Iversen och Johannes Høsflot Klæbo vann. Klæbo fick de avgörande metrarna i det sista motlutet innan åkarna gled ner mot stadion.

– Jag såg inte norrmannen, men min lilla lucka var borta vid mållinjen. Det kom som en liten överraskning, säger Hakola.

Finländarna drog på smilbanden trots att två norska lag var bättre.

– När man står på pallen måste man vara lite glad.

Bland annat de bästa ryska åkarna var inte på plats. Niskanen förutspår en tuff lagsprint i VM.

– Det blev överraskande tajt här, men vi har chanser i VM. Det kan man inte förneka.

På damsidan vann Sverige genom Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist. Dahlqvist visade att formen är fin inför VM när hon spurtade ner Maiken Caspersen Falla.

Två blåvita lag deltog i finalen. Det gick bäst för Johanna Matintalo och Anne Kyllönen. De gick i mål som femma. Kerttu Niskanen och Anita Korva slutade sjua.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46