Niskanen i tårar: ”Det känns tomt”

Kerttu Niskanen korsade mållinjen som sexa på 30 kilometer klassiskt. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Kerttu Niskanen hade länge medaljläge på 30 kilometer, men orkade inte ända fram. Hon var otröstlig i Yles tv-sändning. – Jag är väldigt besviken.

Kerttu Niskanens OS gick inte enligt planerna. Hon slutade på 16:e plats i skiathlon, 23:e plats i sprinten – och stod över loppet i fri teknik för att försöka hitta formen. Stafetten slutade med fjärde plats och en ny besvikelse.

I den avslutande tävlingen – 30 kilometer klassiskt – orkade Niskanen hålla hög fart i ungefär 20 kilometer. Sedan tappade hon mark och slutade sexa. Efter målgången rann tårarna framför Yles tv-kameror.

– Jag är väldigt besviken. Det här var en av karriärens viktigaste starter och jag har haft så många motgångar. Det känns tomt.

– Jag vet inte vart formen försvann. Jag har inte varit i den form jag hade velat i Pyeongchang och det är svårt att sätta fingret på orsaken. Det känns inte alls bra och tävlingarna gick inte som planerat.

Pärmäkoski – som tog tre medaljer – var den enda finländska damåkaren som var i storform i Pyeongchang. Niskanens sjätteplats på 30 kilometer var den bästa individuella placeringen av de övriga åkarna.

Johanna Matintalo slutade på 18:e plats och Aino-Kaisa Saarinen på 20:e plats i den sista tävlingen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning