Niskanen i tårar: ”Det känns tomt”

Kerttu Niskanen korsade mållinjen som sexa på 30 kilometer klassiskt. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Kerttu Niskanen hade länge medaljläge på 30 kilometer, men orkade inte ända fram. Hon var otröstlig i Yles tv-sändning. – Jag är väldigt besviken.

Kerttu Niskanens OS gick inte enligt planerna. Hon slutade på 16:e plats i skiathlon, 23:e plats i sprinten – och stod över loppet i fri teknik för att försöka hitta formen. Stafetten slutade med fjärde plats och en ny besvikelse.

I den avslutande tävlingen – 30 kilometer klassiskt – orkade Niskanen hålla hög fart i ungefär 20 kilometer. Sedan tappade hon mark och slutade sexa. Efter målgången rann tårarna framför Yles tv-kameror.

– Jag är väldigt besviken. Det här var en av karriärens viktigaste starter och jag har haft så många motgångar. Det känns tomt.

– Jag vet inte vart formen försvann. Jag har inte varit i den form jag hade velat i Pyeongchang och det är svårt att sätta fingret på orsaken. Det känns inte alls bra och tävlingarna gick inte som planerat.

Pärmäkoski – som tog tre medaljer – var den enda finländska damåkaren som var i storform i Pyeongchang. Niskanens sjätteplats på 30 kilometer var den bästa individuella placeringen av de övriga åkarna.

Johanna Matintalo slutade på 18:e plats och Aino-Kaisa Saarinen på 20:e plats i den sista tävlingen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46