Nio dagar med bostadsmässan

Enligt arrangören var bostadsmässan på Busholmen en framgång.

Bostadsmässan i den nya stadsdelen pågick i nio dagar och enligt andelslaget som arrangerade evenemanget nåddes planerad framgång genom "smidigt samarbete" mellan olika aktörer i staden.

Temat för mässan var framtidens boende där kooperativ och miljö är vardag. Som gäster hade man finländska och utländska planerare som gav sin syn på hållbar utveckling.

– Boende berör alla. Det är viktigt att de som ska leva i kvarteret också får vara med och bestämma hur området formas, säger Bostadsmässans vd Harri Tuomaala i ett pressmeddelande.

En utredning av verkningarna och det exakta besökarantalet kommer senare i höst, enligt arrangören.

På nätsidan för Finlands Bostadsmässa kan man läsa att dess primära verksamhetsidé är att tillsammans med samarbetspartner förbättra boendekvaliteten i Finland. Detta förverkligas genom uppvisning av boendemöjligheter, kännedom om branschen och utvecklingen inom den, samt årligen arrangerade bostads- och fritidsbostadsmässor.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00