Nio dagar med bostadsmässan

Enligt arrangören var bostadsmässan på Busholmen en framgång.

Bostadsmässan i den nya stadsdelen pågick i nio dagar och enligt andelslaget som arrangerade evenemanget nåddes planerad framgång genom "smidigt samarbete" mellan olika aktörer i staden.

Temat för mässan var framtidens boende där kooperativ och miljö är vardag. Som gäster hade man finländska och utländska planerare som gav sin syn på hållbar utveckling.

– Boende berör alla. Det är viktigt att de som ska leva i kvarteret också får vara med och bestämma hur området formas, säger Bostadsmässans vd Harri Tuomaala i ett pressmeddelande.

En utredning av verkningarna och det exakta besökarantalet kommer senare i höst, enligt arrangören.

På nätsidan för Finlands Bostadsmässa kan man läsa att dess primära verksamhetsidé är att tillsammans med samarbetspartner förbättra boendekvaliteten i Finland. Detta förverkligas genom uppvisning av boendemöjligheter, kännedom om branschen och utvecklingen inom den, samt årligen arrangerade bostads- och fritidsbostadsmässor.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46