Nintendo släpper Super Mario-spel för iphone

Super Mario run.Bild: Skärmdump/Apple store

Apple presenterade på sin presskonferens den 7 september att ett Super Mario-spel kommer lanseras inom kort på app store.

Apple presenterade på sin presskonferens i San Francisco att man kommer att inleda ett samarbete med Nintendo. Spelskapare Shigeru Miyamoto, som skapat flera kända tv-spel presenterade spelet Super Mario run.

När Apples nya Iphone 7 och Iphone 7 plus presenterades i San Francisco bekräftades flera av de rykten som florerat inför den nya modellen.

– Det är den bästa Iphone vi någonsin skapat, sade Apples vd Tim Cook från scenen på Bill Graham Civic Center innan han lämnade över ordet till vice vd Phil Schiller.

Nytt är att modellen är vattentät. Dessutom har kamerafunktionen förbättrats rejält – eller kamerorna. Iphone 7 har två stycken med 12 megapixels upplösning för bättre zoomfunktion. Även sensorn är förbättrad och slutartiden är tre gånger längre.

– Det är en superdator för fotografi, sade Schiller.

Andra nyheter som presenterades var att hemknappen blir programmerbar. Ljudet blir dessutom trådlöst.

Telefonerna presenterades under ett pressevenemang i San Francisco. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00