Nintendo satsar på kartong

Labo ger Nintendo Switch nya tilläggsfunktioner. Bild: Wikimedia Commons/Evan Amos

Högteknologi + papper = succé? Genom att kombinera kartong med spelkonsolen Switch kommer spelare kunna skapa allt från pianon till fiskespön.

Nintendo räds inte att sticka ut när det kommer till att ändra sättet vi ser på spelande. Företagets kommande skapelse Labo kombinerar pyssel med spelande. Genom att köpa speciella byggsatser i kartong kan nya skapelser byggas tillsammans med Switch och dess kontroller.

Bland de exempel som spelföretaget hittills visat upp finns bland annat ett motorcykelstyre och ett piano, men även en ryggsäck av kartong som kan användas i ett robotspel. När det gäller pianot känner handkontrollens rörelsekamera av vilken tangent spelaren trycker på, och tonen spelas upp i konsolens högtalare.

– Nintendo bjuder in alla med ett kreativt sinne och ett lekfullt hjärta att skapa, spela och upptäcka nya sätt med Nintendo Switch. Jag hoppas personligen på att få se många människor skapa uppsättningar med sina familjemedlemmar, med stora leenden i deras ansikten, säger Satoru Shibata, Nintendos Europachef, i ett uttalande.

Labo släpps den 27 april.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning