Nintendo satsar på kartong

Labo ger Nintendo Switch nya tilläggsfunktioner. Bild: Wikimedia Commons/Evan Amos

Högteknologi + papper = succé? Genom att kombinera kartong med spelkonsolen Switch kommer spelare kunna skapa allt från pianon till fiskespön.

Nintendo räds inte att sticka ut när det kommer till att ändra sättet vi ser på spelande. Företagets kommande skapelse Labo kombinerar pyssel med spelande. Genom att köpa speciella byggsatser i kartong kan nya skapelser byggas tillsammans med Switch och dess kontroller.

Bland de exempel som spelföretaget hittills visat upp finns bland annat ett motorcykelstyre och ett piano, men även en ryggsäck av kartong som kan användas i ett robotspel. När det gäller pianot känner handkontrollens rörelsekamera av vilken tangent spelaren trycker på, och tonen spelas upp i konsolens högtalare.

– Nintendo bjuder in alla med ett kreativt sinne och ett lekfullt hjärta att skapa, spela och upptäcka nya sätt med Nintendo Switch. Jag hoppas personligen på att få se många människor skapa uppsättningar med sina familjemedlemmar, med stora leenden i deras ansikten, säger Satoru Shibata, Nintendos Europachef, i ett uttalande.

Labo släpps den 27 april.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39