Nilsson om skadan: "Muskeln var av"

Stina Nilsson Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Hon tog två guld och ett silver på VM – trots en lårskada som länge såg ut att hindra henne från att komma till start.Nu berättar Stina Nilsson för första gången om skadans omfattning.– Muskeln var av, säger hon i SVT:s "Skavlan".

Det är i fredagens avsnitt av SVT:s talkshow "Skavlan" som Stina Nilsson tar bladet från munnen angående den skada i högra lårets baksida som hon fick när hon slängde sig över mållinjen i Otepääs världscupsprint den 19 januari – drygt en månad före VM i Seefeld.

25-åriga Nilsson berättar, enligt SVT , bland annat att ortopeden som tittade på hennes röntgenbilder inte direkt gav henne särdeles stora chanser att kunna komma till start på VM.

– Ortopeden sa att: "du kommer inte att åka VM". Rehabiliteringen för att få tillbaka full styrka är ungefär tolv månader, rehabiliteringen för att stå på skidor var flera månader. Det var noll procents chans. Men då sa jag att jag har otroligt bra läkkött. Då gav han mig en procents chans att det här kan bli bra, säger Nilsson.

En procents chans räckte uppenbarligen. Nilsson tog sig, som bekant, till VM – och tog silver direkt i den individuella sprinten. Därefter följde hon upp med att ta två guld, i sprintstafett och stafett.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning