Niemi glänste för Montreal trots förlust

Antti Niemi hade en arbetsfylld match mot Boston Bruins. Bild: Rob Carr / AFP / Lehtikuva

Antti Niemi räddade hela 48 skott i det klassiska mötet mellan Montreal Canadiens och Boston Bruins men lyckades inte ta hem segern.

Det är alltid något speciellt med matcher mellan lag från de så kallade sex ursprungliga lagen. Montreal Canadiens och Boston Bruins hör till dem och möttes under nattens NHL-omgång i en match som Bostons Brad Marchand avgjorde på förlängning. Antti Niemi spelade en fantastisk match för Montreal och räddade totalt 48 skott men var naturligtvis besviken eftersom det inte räckte till seger.

– Jag hade tur med en del studsar. Det uppstod inga större returer och en stor del av skotten kom längre ifrån. Det var inte en enkel match men det kunde ha varit värre, kommenterar 34-åriga Niemi åt Montreal Gazette.

Trots att Niemi själv svarar ödmjukt prisar lagkamraterna hans prestation. Detta var en rekordmängd räddningar i NHL för Niemi.

– Han var fantastisk. Vi spelade två matcher inom 24 timmar här. Ju längre matchen framskred desto bättre kunde man se tröttheten smyga fram och ändå stod han för räddning efter räddning. Det är synd att vi inte lyckades ta hem segern för honom, säger Montreals forward Brendan Gallagher på NHL:s webbsida.

Ovetjkin bland de stora

Omgångens populäraste match var utomhusmatchen mellan Washington Capitals och Toronto Maple Leafs. Matchen spelades på Navy-Marine Corps Memorial Stadium i Annapolis i delstaten Maryland inför en publik på 29 516 åskådare. Washington kontrollerade igenom hela matchen och tog en klar 5-2 seger. Den ryska superstjärnan Alexander Ovetjkin nätade Washingtons andra mål och nådde därmed 40 mål för nionde gången under hans karriär. Endast Mario Lemieux, Marcel Dionne och Wayne Gretzky har lyckats näta 40 mål per säsong fler gånger.

– Fyrtio är en trevlig siffra, men 50 är bättre. Jag har fortfarande tid för att nå det, säger Ovetjkin om milstolpen åt The Washington Post.

I och med fullträffen har Ovetjkin nu sammanlagt gjort 598 mål under sin spelarkarriär i NHL.

Alla NHL-omgångens resultat hittar du här.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning