Nico Rönnberg klar för fransk ligaklubb – "En dröm som går i uppfyllelse"

Nico Rönnberg är klar för spel i franska ligan. Bild: Thomas Sundström

Nico Rönnberg har skrivit kontrakt med den franska ligaklubben US Ivry HB. Landslagsstjärnan flyttar till Frankrike inför nästa säsong.

Landslagets storstjärna Nico Rönnberg lämnar Cocks och Finland efter den här säsongen. 27-åringen har skrivit kontrakt med franska klubben US Ivry HB.

Rönnbergs kontrakt med klubben från Ivry-sur-Seine sträcker sig över två säsonger.

– Jag är mycket glad att få skriva på för en klassisk klubb som Ivry. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig, säger Rönnberg på klubbens hemsida.

Också från klubbens sida är man mycket nöjda över nyförvärvet.

– Han är en spelare som vi följt noggrant en längre tid och vi är mycket nöjda över att ha kunnat skriva kontrakt med honom. Han är en rätt komplett spelare som både kan bidra i anfallet och försvaret. Han har visat att han har kvaliteter i bland annat Champions League, säger klubbchefen Pascal Léandri.

– Den franska ligan är krävande och vi vet att han kommer att behöva anpassa sig till den men vi är säkra på att han kommer att uppnå den potential han har

Rönnberg är bärande spelare både i klubblaget Cocks och i det finländska landslaget. Förra säsongen tog han hem segern i skytteligan i gruppspelet i Champions League

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Lahtismuseer erbjuder guldkantade skidminnen och radio- och tv-nostalgi

Mer läsning