NHL-stjärnorna eniga: Stryk grundserien och börja med slutspelet direkt då pausen är över

Alexander Ovetjkin och Sidney Crosby vill börja spela slutspelshockey direkt när NHL kan köra igång. Arkivbild. Bild: AP Photo/File

Det blir knappast spel i NHL förrän om flera månader. Men hur ska man då göra med grundserien och slutspelet? Stjärnorna Sidney Crosby och Alex Ovetjkin är eniga – spola grundserien.

NHL stängde ner allt spel den 12 mars och sedan dess har coronautbrottet bara blivit värre i Nordamerika. Det är svårt att se slutet på krisen och ju mer tid det går, desto mer troligt blir det att hela säsongen inte kommer att kunna spelas.

När ishockeymatcherna avstannade hade alla lag spelat åtminstone 68 av grundseriens 82 omgångar. Det är 189 matcher kvar att spela. Därefter inleds ett slutspel som pågår i två månader och även i vanliga fall äger Stanley Cup-finalen inte rum förrän framåt midsommar.

Spel i höst

Ska alla matcher spelas kan säsongen 2019-20 pågå hela sommaren och en bit in på hösten.

Pittsburghs stjärnspelare Sidney Crosby är tveksam.

– Man får trycka in så många matcher som det går. Men jag skulle inte ha någonting emot att börja direkt med slutspelet, säger Crosby på en videosänd presskonferens.

Inga extra matcher

Han får medhåll av Washington-stjärnan Alex Ovetjkin.

– Det är svårt. Vi vet inte när det här coronaviruset är borta. För oss är det bättre om slutspelet startar direkt. Vi vill inte spela en massa extra matcher.

Det har hänt två gånger de senaste 25 åren att NHL spelat en förkortad säsong. 1994–95 och 2012–13 spelades 48 matcher, båda gångerna på grund av lockout under avtalskonflikter

Här är lagen som blir klara för slutspel om NHL stryker resterande matcher i grundserien:

Eastern Conference:

Washington, Philadelphia, Pittsburgh, Boston, Tampa Bay, Toronto, Carolina, Columbus.

Western Conference:

St Louis, Colorado, Dallas, Vegas, Edmonton, Calgary, Winnipeg, Nashville.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning