NHL stänger dörren till OS

Leo Komarov var en av NHL-spelarna i Finlands OS-lag i Sotji.Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

NHL deltar troligen inte mera i OS.

Efter många om och men beslöt NHL att stå över OS-turneringen i Pyeongchang 2018. Men det var många som trodde att NHL är intresserat av att vara med i OS i Peking 2022 och nå ut till den lukrativa kinesiska marknaden.

Inte om man får tro NHL-chefen Gary Bettman. Han tror inte att NHL deltar i OS längre.

– Vi anser att det är rätt beslut för det blir ett stort avbrott i vår säsong, jag är väldigt bekväm med beslutet och jag tror att för NHL-fansen är det rätt beslut, säger han till SVT Sport.

NHL-spelarna har deltagit i OS sedan 1998. Spelarna har uppskattat möjligheten att spela om OS-guld, men klubbägarna har inte tyckt om att ligan har ett uppehåll och biljettintäkterna uteblir.

– Jag säger inte att vi aldrig mera spelar i OS, men jag har svårt att se ett scenario där det är vettigt. Frånsett, eventuellt, om OS är tillbaka i Nordamerika och tidsramen, uppmärksamheten och logistiken är annorlunda.

NHL har bland annat varit missnöjt med att internationella olympiska kommittén IOK inte låtit den nordamerikanska ligan utnyttja OS i sin marknadsföring. Inför Pyeongchang vägrade IOK också till en början att stå för NHL:s kostnader, resor och försäkringar.

Utan NHL ser OS-turneringen helt annorlunda ut. I Sotji 2014 bestod hela Kanadas och USA:s lag av NHL-spelare. Finland hade åtta europeiska spelare, resten var från NHL. Sverige hade en spelare från Europa.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00