NHL öppnar för att förlänga säsongen

NHL stängde ner allt spel den 12 mars och sedan dess har coronautbrottet bara blivit värre i Nordamerika. Bild: Sean M. Haffey/Lehtikuva-AFP

NHL har inte släppt förhoppningen om att spela klart grundserien. Nu tittar ligan på att förlänga säsongen till augusti.– Om vi behöver trycka in matcher så kommer vi att hitta sätt att göra det på, säger vicekommissionären Bill Daly.

Arizonas Oliver Ekman Larsson och Edmontons Connor McDavid har redan varit inne på att grundserien borde spelas klart innan slutspelet inleds. Nu får duon stöd av NHL:s Bill Daly.

Ligans vicekommissionär säger till NHL:s webbplats att de nu tittar på att förlänga säsongen till augusti, vilket i så fall skulle innebära att grundserien skulle kunnas spelas i alla 82 omgångar.

Daly är även inne på att de har bett lagen att ordna tillgång till arenorna samt att rättighetsinnehavaren NBC – på grund av OS-flytten till nästa år – har utrymme i tv-tablåerna under juli och augusti.

– Jag skulle säga att det fortfarande är vår förhoppning, om än inte vårt mål, att spela ishockey innan dess, säger Daly.

– Beroende på hur saker och ting utspelar sig, så skulle vi gilla att spela någon gång i vår och om det sedan spiller över till den tidiga sommaren så skulle vi gilla att ha det problemet. Men jag tror inte vi har kommit tillräckligt långt för att förstå vart detta kommer att leda och vad som i dagsläget är möjligt

NHL stängde ner allt spel den 12 mars och sedan dess har coronautbrottet bara blivit värre i Nordamerika.

När ishockeymatcherna avstannade hade alla lag spelat åtminstone 68 av grundseriens 82 omgångar. Det är 189 matcher kvar att spela. Slutspelet pågår i två månader och i vanliga fall äger Stanley Cup-finalen inte rum förrän framåt midsommar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning