NHL kallar: Nashville vill se Tolvanen i stor roll redan i vår

Pucktrollaren Eeli Tolvanen har gått från klarhet till klarhet den här säsongen.Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Det börjar se mer och mer sannolik ut att 18-åriga stjärnskottet Eeli Tolvanen avslutar säsongen tillsammans med Nashville Predators. – Han kan spela i första- eller andrakedjan, säger Nashvilles general manager David Poile.

Spel i OS, KHL och NHL inom loppet av några månader – Eeli Tolvanen kan fullborda en helig hockeytreenighet inom kort.

Då Nashville summerade övergångsfönstret som stängde i måndags handlade mycket om en spelare som fortfarande saknar NHL-kontrakt.

Tolvanen förväntas ta första bästa flyg till USA och skriva på för Nashville efter att Jokerit gjort sitt i KHL. Förväntningarna på underbarnet är högt uppskruvade. Om allt går som planerat väntar en stor roll redan i vår.

– Om hans formkurva håller i sig kan han spela i första- eller andrakedjan, sade Nashvilles gm David Poile till den samlade pressen.

Det är inte lite sagt, med tanke på att Nashville – som spelade final i Stanley Cup i fjol – slåss om segern i den västra konferensen. En till lång slutspelsvår väntar.

Tolvanen har tidigare sagt att han är redo för spel i NHL redan i år.

Största utmaningen hittills

Nashville använde transferfönstret för att förstärkta laget med Chicagoanfallaren Ryan Hartman. Poile säger att det kunde ha blivit fler nyförvärv – men klubben agerade konservativt eftersom Tolvanen förväntas ansluta.

– Jag tror inte heller att Hartman kommer att stå i vägen för Tolvanen, säger Poile.

Tolvanen har klarat flera prövningar den här säsongen med bravur – men nu frågar sig många om han är redo att hoppa in som ett oprövat NHL-kort mitt i ett slutspel.

Om någon klarar av utmaningen så är det Tolvanen.

Förra sommaren ifrågasattes flytten från juniorhockeyn till KHL. Sedan dess har Tolvanen slagit Jevgenij Kuznetsovs KHL-poängrekord för 18-åringar och varit Finlands bästa spelare i OS. Han gjorde nio poäng på fem matcher i Pyeongchang och blev vald till turneringens All Star-lag.

Trots att Finland åkte ut redan i kvartsfinal var Tolvanen trea i poängligan.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00