NHL-draftade tonåringar klara för KalPa

Joni Ikonen (t.h) vann VM-silver med U18-landslaget i våras. Bild: Jan Sukup / Lehtikuva

En 18-åring från Frölunda och en 17-åring från Grenoble är klara för KalPa och FM-ligan i ishockey. Både Joni Ikonen och Alexandre Texier är anfallare.

Ikonen är uppvuxen i Esbo, men har bott i Göteborg de senaste åren. Han spelade mest för Frölundas juniorlag, men gjorde tio SHL-matcher förra säsongen. Ikonen var med sina åtta poäng på sju matcher en av nyckelspelarna då Finland vann silver i U18-VM i våras.

Ikonens NHL-rättigheter plockades upp av Montreal Canadiens i andra omgången i sommarens draft, där han blev 58:e spelare. Texier gick till Columbus Blue Jackets som nummer 45.

Fransmannen Texiers kontrakt med KalPa är tvåårigt. Ikonen skrev på för ett år.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54