NFL ser allvarligt på anklagelserna mot Redskins

Washington Redskins anklagas för sexuella trakasserier av tidigare anställda. Arkivbild. Bild: AP Photo/Mark Tenally, File

15 tidigare kvinnliga anställda hos NFL-laget Washington Redskins säger att de blivit utsatta för sexuella trakasserier i klubben, skriver Washington Post. Nu har klubben startat en oberoende utredning. "Allvarligt och oroande", skriver NFL i ett uttalande.

Washington Post rapporterar att trakasserierna skedde under 13 år, mellan 2006 och 2019, och anklagelserna har redan lett till att tre manliga anställda har lämnat klubben den senaste veckan.

En av de 15 kvinnorna som tidningen talat med jobbade på Redskins marknadsavdelning, enligt Reuters. Hon säger att hon blev utsatt för verbala påhopp av en högt uppsatt ledare under sin tid i klubben. Hon ska också ha blivit beordrad att bära tajta åtsittande kläder i möten med klienter.

De påstådda trakasserierna fördöms nu av NFL.

"Det som rapporterats är allvarligt, oroande och går emot NFL:s värderingar", skriver ligan i ett uttalande som fortsätter:

"Alla i NFL har rätt att jobba i en miljö som är fri från all form trakasserier."

Redskins har tillsatt en grupp advokater för att undersöka anklagelserna.

Tidigare i veckan meddelade den amerikanska fotbollsklubben att den ska byta logotyp och ta bort den för ursprungsbefolkningen nedsättande delen ur namnet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning