Neziri väckte kroppen inför huvudgrenen

Nooralotta Neziri. Bild: Tommi Anttonen/Lehtikuva

Poängmässigt var 100 meter en klar missräkning för de finska damerna. På pappret var det 15-7 Finland. I verkligheten 11-11, mest på grund av eller tack vare Irene Ekelund.

Ekelund vann på goda 11,44 och var tämligen överlägsen. Lotta Kemppinen var tvåa på 11,55 medan loppets gladaste sprinter sprang in som trea, Nooralotta Neziri på 11.57.

- Otroligt bra tid med tanke på hur trögt det kändes, säger Neziri.

Neziri har ett personbästa på 11,48 på 100 meter. Normalt sett avverkar hon som bekant distansen med häckar och sett till att hon inte kunnat träna särskilt mycket de senaste veckorna var 11,57 riktigt bra.

– Fast jag saknade häckarna på slutet. Det finns någonstans i det undermedvetna att springa på ett visst sätt, säger Neziri.

Hon har haft problem med ena hälen en tid och såg 100 meter som ett perfekt sätt att väcka upp kroppen lite.

- Det har ju inte blivit så mycket grenträning på sistone. Mot den bakgrunden var det här mer eller mindre perfekt. Det kändes som sagt lite trögt i kroppen. Jag var inte riktigt vaken.

– Viktigaste är ändå att foten blivit så mycket bättre. Jag var på en magnetundersökning i veckan och det såg bra ut.

Neziri springer 100 meter häck på söndag tillsammans med Annimari Korte och Reetta Hurske.

Det var varmt i går i Stockholm. Cirka 25 grader i skuggan, över 30 i solen. På söndag utlovas ännu varmare väder. Något som sprintrar brukar tycka om.

- Det är jättesvårt att säga vad jag kan göra då. Jag springer så fort jag kan.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning